DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Første mølle på Kriegers Flak skudt i vejret

Den første mølle står nu klar på Kriegers Flak. Opførelsen sker efter at vindmølleparken i sidste uge fik den officielle tilladelse fra Energistyrelsen til at producere strøm.
28. JAN 2021 8.46

Vindmølleparken Kriegers Flak rundede onsdag en vigtig milepæl, da den første vindmølle blev sat op i Østersøen. I løbet af få dage vil den begynde at levere elektricitet til det danske elnet, oplyser Vattenfall. 

- Vi er stolte over, at den første af mange møller nu står klar til at producere elektricitet på Kriegers Flak. Vi forventer, at danskerne og dansk industri allerede en af de kommende dage vil modtage den første fossilfri elektricitet fra havvindmøllen, siger Jacob Nørgaard Andersen, der er landechef i Vattenfall Danmark.

Opførelsen sker efter at Kriegers Flak i sidste uge fik den officielle tilladelse fra Energistyrelsen til at producere elektricitet.

Møllen er den første af 72 stk. 188 meter høje Siemens Gamesa møller. Tilsammen vil de give Kriegers Flak en effekt på 600 MW. Dermed bliver vindmølleparken i en periode Danmarks største havmøllepark og vil øge den danske vindproduktion med cirka 16 pct.

På trods af restriktionerne i forbindelse med covid-19-pandemien foregår opførelsen af Kriegers Flak overordnet set efter planen, så vindmølleparken vil være fuldt driftsklar senest ved udgangen af 2021.

amp

Tilmeld dig nyhedsbrevet