DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Første fundament lagt for Kriegers Flak
Første fundament for det kommende Kriegers Flak-projekt er installeret i Østersøen. Vattenfall er desuden ansvarlig for Horns Rev 3, som blev åbnet i år.
Foto: Vattenfall

Første fundament lagt for Kriegers Flak

De første fundamenter for Vattenfalls kommende Kriegers Flak park er nu klargjort.
15. MAJ 2020 12.20

De første fundamenter for Kriegers Flak Offshore Wind Farm er nu opsat i Østersøen, oplyser Vattenfall på sin hjemmeside. 

Installationen af fundamenterne fortsætter ind i efteråret. På trods af restriktioner og flaskehalsproblemer i forbindelse med coronakrisen, kører projektet fortsat efter tidsplanen. 

Der opsættes i alt 72 offshore vindmøller med en samlet kapacitet på 604 MW. Projektet forventes at være færdig næste år. 

- Fundamentet udgør den første, synlige del af selve vindmølleparken på havet. Det er en milepæl i udviklingen af det her fantastiske projekt og i Vattenfalls rejse frem mod at gøre det muligt at leve fossilfrit, udtaler Jacob Nørgaard Andersen, Country Manager for Vattenfall i Danmark.

Kriegers Flak er en af flere af Vattenfalls offshore projekter i Danmark. Horns Rev 3 på 406 MW blev indviet i år, mens Vesterhav Syd på 170 MW og Vesterhav Nord på 180 MW forventes at være i fuld drift ved udgangen af 2023. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet