DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Flydende vindmøllepark slår rekord for tredje år i træk

Med en kapacitetsfaktor på 57,1 pct. i snit de seneste tolv måneder har Equinors Hywind Scotland vindmøllepark sat britisk rekord for tredje år i træk.
23. MAR 2021 13.40

Equinors 30 MW flydende havvindmøllepark Hywind Scotland har med en kapacitetsfaktor på 57,1 pct. for tredje år i træk sat rekord som den mest effektive vindmøllepark i Storbritannien. 

Kapacitetsfaktoren er forholdet mellem den faktiske energiudgang over en given tidsperiode og den maksimalt mulige ydelse. En højere kapacitetsfaktor er lig med færre afbrydelser og giver derfor højere værdi.

I de seneste to år har Hywind Scotland, som i 2017 blev verdens første kommercielle flydende havvindmøllepark, også slået rekord med en gennemsnitlig kapacitetsfaktor på 54 pct. Til sammenligning er gennemsnittet for havvindmølleparker i Storbritannien på cirka 40 pct. 

Ifølge Equinor er Hywind Scotlands resultater et bevis for potentialet i flydende havvind.

- Det er godt at se resultaterne fra Hywind Scotland, og at teknologien bag flydende havvind fortsat leverer. Potentialet i flydende havvind er enormt. Men tilgang til større havdybde og dermed også højere og mere jævne vindhastigheder, er flydende havvind ikke bare en effektiv måde at producere strøm på. Teknologien kan også skabe arbejdspladser og værdi for de lande, som støtter flydende havvind, siger Sebastian Bringsværd, leder for udvikling af flydende havvind hos Equinor.

Baner vej for billigere flydende havvind

I oktober 2020 satte selskabet gang i sin tredje flydende vindmøllepark Hywind Tampen, der med en effekt på 88 MW bliver verdens største flydende havvindmøllepark, når den står færdig næste år.

Den nye vindmøllepark står på skuldrene af dataene fra Hywind Scotland vindmøllepark. Data som delvist også bliver delt med andre dele af industrien. 

- I Equinor arbejder vi hele tiden på at forbedre vindmølleparkens ydelse, samtidig med at vi søger viden til at optimere fremtidige projekter. Møllerne på Hywind Scotland er dækket af sensorer for at hente så meget data fra møllerne som muligt, siger Sonja Chirico Indrebø, chef for Hywind Scotland vindmøllepark og fortsætter:

- Vi deler data med hele industrien for at bidrage til udvikling af teknologien på globalt plan og ikke bare inden for vores egne projekter. 

Equinor forventer at blandt andet data fra Hywind Scotland vil bidrage til en reduktion af udgifterne til den nye vindmøllepark Hywind Tampen med 40 pct. i forhold til udgifterne til Hywind Scotland.

amp  

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet