DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Fiskeauktion skal forvandles til vindcenter på Esbjerg Havn

ESBJERG: Auktionshallen, den gamle langstrakte bygning, ejet af Esbjerg Havn, som historisk har huset den tidligere fiskeribys fiskeauktion, skal omdannes til et slags omdrejningspunkt for en forventeligt voksende aktivitet med drift og vedligeholdelse af havvindmølleparker i Nordsøen, skriver JydskeVestkysten.

Planerne blev præsenteret, da Esbjerg Havn og Esbjerg Kommune mandag var vært ved et møde om den fremtidige udvikling og de nødvendige investeringer i Esbjerg Havn. I dag holder i spidsbelastningsperioder op imod 40 fartøjer, der sejler teknikere til og fra havvindmølleparker - til i Fiskerihavnens 1. og 2. bassin. Men ifølge havnedirektør Dennis Jul Pedersen ventes det tal at blive tre gange så stort.

- Der er i dag installeret godt 20 GW offshore Wind i Europa, og der er omkring 450 Crew Transfer Vessels, som servicerer dette marked. Når Danmark muligvis vil opsætte yderligere 10 GW i Nordsøen, giver dette en signifikant øgning i den type skibe, som skal arbejde ud fra Esbjerg og de andre havne på Vestkysten. Auktionshallen har i en årrække ikke været fuldt udnyttet, og fiskeauktioner har været begrænset til nogle få gange om sommeren, sagde han.

MG

Tilmeld dig nyhedsbrevet