DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Dansk Energi:
Fint med pulje til klimatiltag – nu skal vi have en plan

Statsminister Mette Frederiksen lancerer en klimapulje på to mia. kr. årligt, men det kræver nu en klar plan for, hvordan puljen kan skabe både job og CO2-reduktioner, mener Dansk Energi.
7. OKT 2020 10.36

Statsminister Mette Frederiksen (S) lancerede ved Folketingets åbning et "grønt råderum" på to mia. kr. årligt. Pengene skal hvert år frem mod 2025 kunne bruges på grøn omstilling.

Der mangler dog en plan for, hvordan pengene skal bruges, mener Dansk Energi.

- 10 mia. kr. er et stykke ad vejen, og det er godt, at regeringen vil bruge pengene fra coronakrisens såkaldte ”krigskasse” grønt.  Men vi mangler en klar plan for, hvordan pengene kommer ud og arbejde, så vi understøtter skiftet væk fra sort til grøn energi, siger Lars Aagaard, administrerende dirketør i Dansk Energi. 

Dansk Energi peger på transportområdet som et af de steder, hvor et "grønt råderum" særligt vil kunne gavne omstillingen, og hvor der er både job og CO2-reduktioner at hente. 

Elektrificering af transporten vil desuden kunne udnytte den stigende vindkapacitet, der vokser i Danmark, ligesom en satsning på PtX også kan være med til at gøre den tunge del af transportsektoren grønnere. 

- Teknologien findes, men der er brug for skalering og industrialisering, så vi skal give de første modige projekter med Power-to-X-anlæg en solid hånd i ryggen. Her kunne vi godt satse noget mere, siger Lars Aagaard. 

esl

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet