DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Færøernes første havvindmøllepark forventes at være taget i brug i 2025.
Foto: SEV

Færøerne skal have sin første havvindmøllepark

Færørerne rykker vindmøller offshore for at undgå lokal modstand og at sætte fart på den grønne omstilling.
21. SEP 2020 9.17

Det færøske energiselskab SEV har løftet sløret for landets første havvindmøllepark, som  kommer til at have en kapacitet på 96-120 MW. 

Havvindmølleparken skal placeres ud for kysten nær hovedstaden Tórshavn og forventes at være operationel i 2025.  Næste skridt i projektet er nu at begynde de relevant VVM- og forberedende undersøgelser.

Havvindmølleparken vil kunne erstatte fem onshore vindmølleparken, som har været en del af landets planer om at blive CO2-neutral i 2030. 

- En havvindmøllepark vil kunne sætte fart på omstillingen til vedvarende energi. I de senere år har vi oplevet forsinkelser på mindst to ud af tre planlagte vindmølleparker til lands, fortæller Terji Nielsen, Research & Development manager hos SV. 

Terji Nielsen henviser til, at det er særligt "not in my backyard"-fænomenet, som har spillet en stor rolle i forsinkelserne. Ved at opsætte vindmøllerne til havs vil man undgå den lokale modstand. 

Færørerne havde i første halvår af 2020 39 pct. af sit elforbrug dækket af vedvarende energikilder, hvilket er 5,4 pct. højere end året forinden. Vind stod for godt 12 pct. af den samlede elproduktion. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet