DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Everfuel planlægger 300 MW PtX-anlæg ved Fredericia-raffinaderiet

Næste fase af Everfuels HySynergy-projekt vil være et 300 MW elektrolyse og Power-to-X-anlæg. 20 pct. vil blive anvendt direkte som ren brint i transport, mens 80 pct. skal bruges som råmateriale.
17. MAJ 2021 8.43

Everfuel har planer for næste fase af HySynergy-anlægget ved raffinaderiet i Fredericia, som indebærer et 300 MW elektrolyse- og PtX-anlæg. Planerne involverer en opskalering af grøn brint, hvoraf ca. 20 pct. vil blive anvendt direkte som ren brint, mens de sidste 80 pct. vil blive brugt som grønt råmateriale til produktion af øvrige brændstoffer.

- Dette er et unikt projekt og et globalt udstillingsvindue for sektorintegration og PtX, samtidig med at der muliggøres en betydelig CO2-reduktion på både kort og lang sigt, siger Jakob Krogsgaard, grundlægger og administrerende direktør i Everfuel og tilføjer:

- Vi er ivrige efter at videreføre HySynergy fase II-projektet og fortsætte med at understøtte Fredericia og Trekantsområdet som et europæisk knudepunkt for PtX og grønne brændstoffer.

Everfuel er i øjeblikket ved at udvikle HySynergy fase I 20 MW elektrolysen, og den endelige myndighedsgodkendelse ventes afsluttet inden sommeren 2021.

Everfuel har dertil ansøgt om supplerende projektfinansiering under ordningen “Important Projects of Common European Interest” (IPCEI) til udvikling af store brintprojekter. Det forventede budget for projektet er op til 1,9 mia. kr. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet