DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

European Energy vil satse på grøn fjernvarme

European Energy etablerer selskabet Victor Energy Solutions, som skal levere varmepumpeløsninger til Danmark og resten af det europæiske marked.
26. FEB 2021 13.14

Fjernvarmen i de danske og europæiske radiatorer skal være grønnere, mener European Energy. Den ambition skal realiseres gennem det nye selskab Victor Energy Solutions, der skal levere varmepumpeløsninger til Danmark og resten af det europæiske marked.

For selvom danskerne i stigende grad får grøn elektricitet gennem deres stikkontakter, er der stadig længe til, at fjernvarmen kan kaldes for grøn. I dag kommer mindre end én procent af al den energi, som danskerne bruger på varme fra CO2-fri vedvarende energikilder, herunder vind og solparker.

Det er altså store mængder CO2-besparelser gemt i at elektrificere opvarmningen af danske hjem og vende ryggen til den traditionelle opvarmning gennem afbrænding, mener European Energy. 

- Det er vigtigt, at European Energy er på forkant med elektrificeringen og ser på, hvor virksomheden bedst kan bidrage til at forædle brugen af vedvarende energi og levere helstøbte grønne løsninger til samfundet. Her er elektrificeringen af fjernvarmen et oplagt område, hvor vi i de kommende år ser en rivende udvikling, siger Knud Erik Andersen, administrerende direktør for European Energy.

Det nye selskab er ejet af European Energy, investoren Christian Riisberg og Ole Nygaard, der er direktør for Victor Energi- og Køleteknik, og som har en mangeårig erfaring med at designe og bygge varmepumpeanlæg til fjernvarmesektoren.

- Der er fart på den grønne omstilling i fjernvarmesektoren i disse år. Den udvikling skal vi fastholde og fortsætte. Jeg tror på, at vi med European Energys stærke tilstedeværelse i ind- og udland samt den erfaring, som jeg kommer med, har det helt rette fundament for i fremtiden at levere anlæg, der kan levere grøn varme til konkurrencedygtige priser, siger Ole Nygaard.

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet