European Energy skal teste produktion af grønt flybrændstof på nyt anlæg

Sammen med flere samarbejdspartnere har European Energy fået støtte fra EUDP til et forskningsprojekt omhandlende bæredygtigt flybrændstof.

Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP) har tirsdag uddelt knap 200 mio. kr. til at fremme grønne energiprojekter. Er af projekterne, der har landet penge fra EUDP er European Energy involveret i, oplyser virksomheden i en meddelelse. 

Projektet, som er sat i værk i samarbejde med Vertimass, Kosan Gas, Aalborg Universitet, Aalborg Havn, Aalborg Lufthavn og Hydrogen Valley, handler om at etablere et testanlæg, der kan omdanne e-methanol til eSAF (sustainable aviation fuel) eller grønt flybrændstof.

– Det danske forbrug af flybrændstof til indenrigsflyvninger er det omkring 25.000 tons årligt. Dette kan leveres af ét anlæg i Danmark, der er knyttet til en 150-200 MW kystnær vindmøllepark og en solcellepark med en energikapacitet på omkring 200-300 MW. Med denne finansiering af et testanlæg er vi et skridt nærmere at realisere statsministerens mål om at få indenrigsflyvninger i Danmark til udelukkende at køre på bæredygtige brændstoffer, siger Søren Knudsen Kær, der er teknologichef i PtX-afdelingen i European Energy.

Testanlægget til konvertering af e-methanol til eSAF planlægges opført i 2024. Projektet har modtaget DKK 9,7 mio. fra EUDP.

 

amp