DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

European Energy med bred vækst i tredje kvartal

European Energy har i tredje kvartal øget omsætningen, har endnu flere projekter undervejs og har styrket egenkapitalen.
1. DEC 2020 11.01

European Energy kunne allerede i andet kvartal glæde sig over, at man havde klaret sig flot igennem coronakrisens første bølge uden større konsekvenser. 

Byggeaktiviteterne fortsatte med fuld styrke og upåvirkede af krisen, og energiselskabet har fortsat de positive takter i tredje kvartal, hvor European Energy har vækst over en bred kam. 

European Energy har en vækst på ni pct. for omsætningen i forhold til det forgående kvartal, som i tredje kvartal lander på godt 300 mio. kr.

Det har givet et driftsresultat før af- og nedskrivninger på 47 mio. kr., som er tilsvarende forrige kvartal. Nettoresultatet før skat er på knap 24 mio. kr. Det er dog en markant fremgang sammenlignet med tredje kvartal 2019. 

- Det stigende salg af grøn energi var den primære driver bag vores betydelige vækst. Ved udgangen af tredje kvartal er omsætningen fra strømsalg i årets første ni måneder steget med 73 pct. sammenlignet med samme periode sidste år, og strømsalget overstiger allerede nu det samlede strømsalg for hele 2019. Strømsalget fra solcelleanlæg mere end tidobledes sammenlignet med tredje kvartal i 2019, siger CEO hos European Energy, Knud Erik Andersen.

Grønne obligationer styrker egenkapital

Derudover kan European Energy glæde sig over at have et voksende mængde energi på vej. Samlet set har European Energy 1.293 MW på vej på tværs af sol- og vindprojekter i syv forskellige lande.

Det er en fremgang på 14 pct. i forhold til forrige kvartal og en vækst på hele 53 pct. sammenlignet med samme periode sidste år. 

- Vi forventer, at vores byggeaktivitet vil forblive høj på det europæiske kontinent og tage til i styrke, mens vi gradvist bevæger os ind på nye markeder i de kommende år, siger Knud Erik Andersen. 

Fremtiden ser da også lovende ud for European Energy. I sidste uge fik man en lån på 300 mio. kr. hos Danmarks Grønne Investeringsfond. Lånet skal være med til at finansiere European Energys målsætning om at opføre 750 MW nye vedvarende energiprojekter i 2021 og yderligere 1 GW i 2022. 

Tidligere op efteråret udstedte man desuden grønne hybrid-obligationer for 550 mio. kr., som skulle medvirke til at rejse kapital til fremtidige projekter. 

Den ekstra kapital indregnes som egenkapital, som er vokset til godt 1,6 mia. kr., hvilket er en stigning på 56 pct. sammenlignet med forrige kvartal. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet