DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

European Energy indgår hidtil største PPA-aftale

European Energy har indgået en PPA-aftale for 3,8 TWh, der strækker sig over ti år i Litauen. PPA-aftalen er både den største af sin slags i Baltikum og for European Energy.
14. APR 2021 9.32

European Energy har indgået sin hidtil største PPA-aftale med det estiske energiselskab Eesti Energia. Aftalen er på 3,8 TWh over ti år med start i 2023. Strømmen kommer fra en af European Energys vindmølleparker i Litauen. 

PPA-aftalen er udover at være den største aftale hidtil for European Energy målt i leveret elektricitet også den største aftale af sin slags i Baltikum. 

- Vi er meget glade for at kunne levere mere vedvarende energi i Baltikum gennem vores vindmølleparker. Dette er den hidtil største PPA, der er underskrevet i regionen, og vi mener, at det baltiske marked er meget fokuseret på en grøn omstilling af sin energisektor, siger Jonas Lau Forsberg Nihøj, direktør for energihandel og PPA’er i European Energy.

PPA’en vil være med True Additionality, hvilket betyder, at der kommer nybygget vedvarende energikapacitet til elnettet. Tre vindmølleparker, som European Energy bygger i dag i Litauen, kommer til at levere strømmen.

PPA’er giver mulighed for at fastsætte elprisen til gunstige vilkår i en langvarig periode. For Eesti Energia har interessen for en sådan løsning overgået alle forventninger. I 2021 er der underskrevet over hundrede aftaler med store virksomheder overalt i Baltikum. Den samlede mængde elektricitet, som Eesti Energia sælger til kunder, overstiger to TWh årligt.

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet