DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

EU-plan sender Vestas på rekordkurs

EU-Kommissionen vil have 60 GW havvind i 2030 og 300 GW havvind i 2050, 25 gange mere end i dag. De grønne nyheder sender Vestas på rekordkurs.
20. NOV 2020 9.16

EU-Kommissionen vil have meget mere havvind i fremtiden. Om 30 år skal der være 25 gange så meget havvind i EU, som der er i dag. 

- Strategien vil være en win-win for miljøet og økonomien. Vi gør vores energiforsyning grøn, og vi støtter europæiske virksomheder. Vi skaber job, beskytter biodiversitet og reducerer forurening, siger Frans Timmermans, ledende næstformand i EU-Kommissionen med ansvar for blandt andet klima.

Og det kan også blive mere end blot en success for miljøet og økonomien, men også for danske virksomheder som Vestas, som kan komme til at levere en stor del af vindmøllerne. 

Vestas-aktierne nåede et nyt topniveau på børsen torsdag på 1.196,50 kr. per aktie, efter EU-Kommissionen præsenterede sit bud på en havvind-stratgei. 

Vestas købte i slutningen af oktober Mitsubishi ud af MHI Vetsas, hvormed Vestas fik havvind ind under egen vinger igen. 

Ørsted-aktien steg ligeledes efter EU-Kommission udspil, men nåede dog ikke topniveauet fra ugen forinden, hvor Pfizer præsenterede deres første, lovende resultater for en coronavaccine.

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet