DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Esvagt skib forlænger samarbejder med Equinor

Equinor og Esvagt har forlænget samarbejdet så skibet Esvagt Njord fortsat skal arbejde på Dudgeon Offshore Wind Farm.
3. MAR 2021 10.52

Esvagts service operation vessel (SOV) Esvagt Njord skal fortsat arbejde for Equinor på Dudgeon Offshore Wind Farm ud for Great Yarmouth på den engelske østkyst.

Esvagt og norske Equinor, har således valgt at forlænge samarbejdet med fem år, så det løber frem til 2026. 

- Vi har en meget velfungerende operation på ’Esvagt Njord’, hvor vores besætning og Equinors teknikere fungerer som ét team, der samarbejder glimrende, siger Ib Hansen, Head of Commercial i Esvagt.

Mulighed for vækst

Da Esvagt Njord blev bygget var skibet den tredje specialbyggede SOV dedikeret til havvindmølleparker i Esvagts flåde. Skibet var den første SOV i engelsk sektor, da den oprindelige kontrakt blev indgået.

Men der er fortsat høj efterspørgsel på ydelsen, som SOV'erne leverer. I dag opererer Esvagt således syv SOV’er i engelsk, tysk, hollandsk, belgisk og dansk sektor i Nordsøen og Østersøen, og rederiet modtager yderligere to SOV'er i løbet af 2021.

- Da vi indgik den første kontrakt på at servicere Dudgeon Offshore Wind Farm 2016, havde Esvagt nogen erfaring i offshore vind, men det var stadig i sin vorden, siger chief commercial officer i Esvagt, Søren Karas og fortsætter:

- Vi har nu gennem fem års godt og produktivt samarbejde i Dudgeon Offshore Wind Farm dokumenteret vores kompetencer med en stærk performance. Vi ser frem til at bygge videre på vores nære og frugtbare partnerskab med Equinor, siger han.

Esvagt har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 skibe. Da Esvagt Njord blev bygget var skibet den tredje specialbyggede SOV dedikeret til havvindmølleparker i Esvagts flåde. Rederiet har cirka 1.100 medarbejdere offshore og onshore. 

amp

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet