DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Esbjerg Lufthavn i underskud med færre offshore-flyvninger

KORT NYT5. MAJ 2020 13.10

Esbjerg Lufthavn har et årsresultat på minus 200.000 kr. i 2019, og det samlede underskud er dermed på 5,1 mio. kr. ved indgangen til 2020. Derudover har lufthavnen oplevet en fald i offshore-flyvninger med både passagerer og cargo, skriver JydskeVestkysten

Esbjerg Lufthavn er den vigtigste danske lufthavn for offshore-sektoren i Nordsøen. Og selvom corona-krisen lige nu betyder, at der er færre flyvende fra lufthavnen, er formand for Teknik & Byggeudvalget i Esbjerg Kommune Søren Heide Lambertsen positiv for lufthavnens fremtid, som rækker ud over offshore. 

- Der kommer også en dag efter corona, og vi oplever faktisk, at der er flere nye aktører, der udviser interesse for lufthavnen. Vi forventer derfor en stigende aktivitet i de kommende år. Der er lavet en ny strategi, og selvom jeg på nuværende tidspunkt ikke kan løfte sløret for noget konkret, arbejder vi meget intensivt på at skabe et helt andet kundegrundlag. Hidtil har vi næsten udelukkende fokuseret på offshore-aktiviteter, men hvis alt går vel, så vil det være en helt anden lufthavn, vi ser om et par år, siger Søren Heide Lambertsen.

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet