DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Equinor, RWE og Hydro finder sammen i norsk offshore vind-satsning
Equinor og RWE har tidligere gået sammen om at udvikle den 385 MW store havvindmøllepark Arkona i Østersøen.
Foto: Eskil Eriksen, Equinor

Equinor, RWE og Hydro finder sammen i norsk offshore vind-satsning

Norske Equinor, tyske RWE og norske Hydro har fundet sammen om at opføre en havvindmøllepark i den sydlige del af den norske sektor af Nordsøen. Området ligger på grænsen til den danske sektor.
26. MAJ 2021 14.35

Norske Equinor, tyske RWE Renewables and norske Hydro Rein har underskrevet en samarbejdsaftale om at arbejde sammen om en kommende havvindmøllepark i den norske sektor af Nordsøen. 

Det norske energiministerium har for nyligt åbnet to nye områder for havvind, Utsira Nord og Sørlige Njordsø II, hvor Sørlige Nordsjø II ligger i den sydlige del af den norkse sektor lige på grænsen til den danske sektor. 

- Nordsøen er blandt verdens bedste vindressourcer. En storskala havvindmøllepark ved Sørlige Nordsjø II vil kunne spille en nøglerolle i at udvide Nordsøen som en offshore energi hub og skal nye muligheder for Norge som energination, siger Equinors Executive Vice President, New Energy Solutions Pål Eitrheim. 

Sørlige Nordsjø II-området har en havdybde på 53-70 meters dybde, og det vil være muligt at etablere faste fundamenter til vindmøllerne, hvor Norge ellers har haft særligt fokus på flydende vindenergi, eftersom store dele af de norske havområder ikke egner sig til faste fundamenter.

I tidligere skitser for Sørlige Nordsjø II har norske myndigheder lagt op en kapacitet på hele 3 GW, ligesom at det er blevet nævnt, at en kommende havvindmøllepark vil kunne kobles til andre landes netværk. 

Området ligger på breddegrad med Thyborøn og vil derfor potentielt ligge nær den kommende danske energiø. Der er endnu dog ingen diskussioner med Norge om at kunne koble den danske energiø til en eventuel norsk pendant, mens der omvendt er dialog med Holland, Belgien og Tyskland om at koble energiøer sammen.

esl 

Tilmeld dig nyhedsbrevet