DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Equinor fører an blandt olie- og gasselskabernes bæredygtige investeringer
Equinor kommer til at stå for 57 pct. af de kommende investeringer i bæredygtige energiformer blandt de førende olie- og gasselskaber i 2021-2025, vurderer Rystad Energy.
Foto: Equinor

Equinor fører an blandt olie- og gasselskabernes bæredygtige investeringer

Equinor planlægger at investere mere end 60 mia. kr. i bæredygtige energiformer over de kommende fem år.
3. JUN 2020 11.27

Flere og flere olie- og gasselskaber har i de senere år investeret et større beløb i vedvarende energiformer. Coronakrisens konsekvenser for energimarkedet har kun sat yderligere fart på denne udvikling. 

I de kommende år er det særligt Equinor, der kommer til investere store beløb i bæredygtige energikilder, viser en analyse fra Rystad Energy

Her fremgår det, at Equinor de kommende fem år vil være den største investor på området blandt de ti førende olie- og gasselskaber.

Samlet vil der bliver investeret for godt 115 mia. kr. i bæredygtige energikilder over de kommende fem år, hvilket er et markant niveau over det hidtige investeringsniveau. 

Siden 2010, er der investeret mellem 3,5 og 10 mia. kr. årligt fra de store selskaber, men i de kommende år sætter Equinor altså ekstra skub i investeringerne. 

I årene 2021-2025 vil der blive investeret for godt 23,5 mia. kr. om året. I 2023 vurderer Rystad Energy, at der vil blive investeret for hele 30 mia. kr., hvoraf Equinor står for godt 25 mia. kr. Over hele perioden vil Equinor stå for 57 pct. af alle investeringer i bæredygtige energikilder, vurderer Rystad Energy. Det svarer til mere end 60 mia. kr. 

Fra 2026 vil Shell være den største investor i en årrække fremgår det af analysen, mens det siden 2014 har været Total, der har været førende på området.

esl

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet