DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Energistyrelsen præsenterer roadmap til Vietnams vindfremtid

Vietnam kan opstille op mod 10 GW vindenergi offshore, viser et nyt roadmap fra Cowi og Energistyrelsen. Det samlede potentiale er på hele 160 GW.
23. SEP 2020 9.09

Energistyrelsen har præsenteret sine input til et roadmap for vindenergi i Vietnam. I rapporten "Input to Roadmap for Offshore Wind", der er udarbejdet af Cowi, står det klart, at Vietnams potentiale for offshore vind er stort - hele 160 GW. 

Det er dog som bekendt begyndelsen, der er sværest. I rapporten har Energistyrelsen og Electricity and Renewable Energy Authority (EREA) opstillet tre scenarier for, hvordan Vietnam kan komme i gang med offshore vindenergi. 

Base case er ingen offshore vindenergi, mens low case er en GW i 2025 og fem GW i 2030. Det optimistiske scenarie lyder på ni GW opsat i 2025 og 10 GW i 2030. 

Til sammenligning har Danmark i dag 1,7 GW offshore vindenergi installeret, mens man efter planen har ni GW i 2030. 

Vietnam har derfor en stor mulighed for at skifte væk fra kulkraft og sætte et grønt klimaaftryk på energimikset.

- Havvindmøller er den mest potente teknologi til vedvarende energi, hvor blot én otte megawatt vindmølle har kapaciteten til årligt at producere el svarende til elforbruget fra 43.000 vietnamesiske husstande, siger Anton Beck, Kontorchef for Center for Global Rådgivning i Energistyrelsen

- Vi er glade for at kunne dele vores erfaringer med havvindmøller med vores tætte vietnamesiske partnere.  At få trykket ’start’ har været undervejs i et stykke tid og vores vietnamesiske partnere er både ivrige efter at komme i gang, men også at gøre det på den rigtige måde, siger han. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet