DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Energistyrelsen og Vietnam i dialog om roadmap med 160 GW's potentiale

Energistyrelsen og den vietnamesiske styrelse for vedvarende energi udarbejder en 'Input to Roadmap' rapport for udviklingen af havvind i Vietnam.
20. MAJ 2020 8.08

Energistyrelsen i Danmark og deres kollegaer i den vietnamesiske pendant ved Styrelse for Elektricitet og Vedvarende Energi er gået sammen om at udarbejde en 'Input to Roadmap' rapport for fremtidens havvind i Vietnam. 

Tirsdag afholdte Energistyrelsen et webinar med en række vietnamesiske myndigheder for at diskutere, hvordan den vietnamesiske regering kan sætte skub i udbygningen med havvind. 

Vestas har i 2020 modtaget en række onshore ordre i Vietnam, ligesom at blandt andre Ørsted har et 900 MW offshore projekt undervejs i Vietnam. 

- Jeg er begejstret over, at det bilaterale energisamarbejde er på rette spor på trods af de vanskeligheder, coronapandemien medfører. Afviklingen af dagens webinar med højniveaudeltagelse er et bevis på, hvor stærkt og værdsat det dansk-vietnamesiske myndighedssamarbejde, der blev indledt i 2013, er. Vietnam har et stort potentiale for havvind, som kan komme til at spille en nøglerolle i landets grønne transition, udtaler Energistyrelsens vicedirektør, Martin Hansen. 

Vietnam har et stort potentiale for havvind, da landet har mere end 3.000 kilometers kystlinje med gunstige vindforhold. 

De danske udnersøgelser har desuden kortlagt, at Vietnam har et teknisk potentiale på hele 160 GW. Den endelige rapport lanceres til september. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet