DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Endnu et norsk boreselskab satser på vedvarerende energi

Odfjell Drilling bliver det seneste olie- og gasselskab, som også vil have vindenergi med i deres profil. CEO kalder det begyndelse på et nyt kapitel for selskabet.
28. AUG 2020 9.03

Det norske boringsselskab Odjell Drilling har investeret i offshore vindselskabet Oceanwind AS, der specialiserer sig i flydende havvindmøller, oplyser Odjell Drilling i en pressemeddelelse. 

Odfjell Drilling har ambitioner om at erhverve sig en kontrollerende position i Oceanwind AS, som har mere end 20 års erfaring i branchen. 

CEO hos Odfjell Drilling AS Simen Lieungh sammenligner investeringen i Oceanwind AS som tilsvarende dengang, Odfjell gik fra at være et rederi til at blive et olieselskab i 1971. 

- Jeg tror, vi er i en lignende situation i dag. Vores mål er at skabe værdi til vores aktionærer og samfundet ved at udnytte næsten fem årtiers erfaring fra at operere flydende aktier under hårde forhold til at udvikle et solidt koncept indenfor flydende offshore vind sammen med Oceanwinds grundlæggere, siger Simen Leiungh og fortsætter:

- Jeg håber det er begyndelse på et nyt kapitel og ny stor milepæl i vores historie.  

Investeringen i Oceanwind kommer også i forlængelse af Odfjell Drillings ambitioner om at opnå nul udlednings-boringer.

Odfjell Drilling er blot det seneste selskab i olie- og gasbranchen, hvor flere og flere af de fossile virksomheder får vedvarende projekter ind i deres portefølje.

Tidligere i august udskilte Aker Solution sin Offshore Wind-afdeling til et selvstændigt selskab under Aker BP-familien, Aker Offshore Wind Holding. Her skulle det være lettere for vindselskabet at udvikle sig.

esl 

Tilmeld dig nyhedsbrevet