DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Ea Energy Analyses vinder stor Nordsø-opgave

Sammen med tyske Energynautics skal Ea Energy Analyses udføre energistudie for North Sea Wind Hub om fremtidens tværnationale havvind i Nordsøen.
17. NOV 2020 9.50

Det er ikke kun de danske energiøer, som kan komme til at forbinde Nordsøens naboer gennem vindenergi. Programmet North Sea Wind Power Hub (NSWPH) forsøger at koordinere vindenergi på tværs af Nordsøen og forbinde Danmark, Norge, Tyskland, Holland, Belgien og Storbritannien i en fælles vindstrategi i Nordsøen. 

NSWPH har hyret danske Ea Energy Analyses og tyske Energynautics til at udføre et omfattende energistudie for mulig storskala havvind i Nordsøen på tværs af grænserne. 

- Med de faldende omkostningsniveauer for offshore vind og udrulningsplanerne for de lande, der er forbundet med Nordsøen, bliver det ekstremt vigtigt at designe et offshore energisystem, herunder integrationsudfordringerne til landets energisystem, som er designet til de kommende årtier, siger Luuk Feenstra, Energy Systems manager hos NSWPH. 

- Det kræver et tværnationalt og på tværs af sektorer tilgang. Vi er glade for at kunne meddele, at vi har muligheden for at arbejde sammen med de specifikke videnscentre fra Holland, Tyskland og Danmark, siger Luuk Fenstra. 

Udover Ea Energy Analyses er DTU Wind, Energinet, TenneT og Gasunie involveret i projektet. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet