DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Digitalt borgermøde giver plads til flere stemmer

På grund af coronarestriktioner blev et borgermøde vedrørende nye vindmøller i Tjæreborg Enge rykket online. Det giver plads til flere stemmer, mener planchef i Esbjerg Kommune.
3. DEC 2020 11.24

Syv vindmøller kan blive udskiftet til fire støre og mere effektive vindmøller i Tjæreborg Enge. Det ønsker Vattenfall hvertfald, som gerne vil udskifte de ældre vindmøller, som hver har en højde på 130 meter, til fire ny moderne vindmøller, som hver har en højde med vingetip på 180 meter. 

Esbjerg Kommune havde derfor arrangeret et borgermøde, hvor borgerne kunne stille spørgsmål til repræsentanter fra kommunen og Vattenfall. 

Borgermødet blev digitalt på grund af coronahensyn, og selvom folk ikke kunne mødes fysisk, var mødet en succes, mener planchef i Esbjerg Kommune Peter Bagge. 

- Det er de samme spørgsmål som normalt. Den eneste forskel er, at alle er lige, når det er digitalt. Der er ikke nogen, som kan dominere mødet, eller råbe højere end de andre, når det alt sammen er digitalt, fortæller Peter Bagge. 

Det er derfor sagt med en jysk besindighed, slet ikke en dårlig model, fortæller Peter Bagge. 

- Det er sværere at skabe en dialog, men når spørgsmålene kommer ind skriftligt, kan vi tage dem med efterfølgende, og det giver en god opsamling, siger Peter Bagge. 

Udskiftningen af vindmøllerne mødte en vis modstand på det digitale borgermøde. Det var særligt på grund af den oplysning, som vindmøllerne skal have, når de når over 150 meter, som borgerne var imod. 

- Man kommer aldrig igennem en vindmølleproces uden modstand, siger Peter Bagge. 

Man er netop ved at undersøge muligheden for at have radarstyrede oplysning i Det Nationale Testcenter i Østerild, hvor oplysningen kun aktiveres, når der er fly i nærheden. 

Den nuværende vindmøllepark ved Tjæreborg Enge er en af Danmarks ældste vindmølleparker og har en samlet kapacitet på 19 MW. De fire nye vindmøller vil, hvis de godkendes, have en kapacitet på op til 26,4 MW og have en mere end dobbelt så høj årlig strømproduktion, oplyser Vattenfall. 

En ottende vindmølle på Tjæreborg Enge vil ikke blive udskiftet, da den har en anden ejer end Vattenfall. 

Tilmeld dig nyhedsbrevet