DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Foto: Christian Lindgren, Ritzau Scanpix

Den globale udledning af CO2 forblev uændret i 2019

Trods forventninger om en stigning, forblev udledning af CO2 på et stabilt niveau, viser tal fra International Energy Agency. Udledningen faldt mest i EU og USA.
19. FEB 2020 9.18

Den samlede mængde af udledt CO2 er ikke steget i 2019. Og det er glædeligt, da International Energy Agency (IEA) havde forventet en lille stigning i takt med at den international økonomi voksede 2,9 pct. i samme periode. Det viser en ny rapport fra netop IEA. 

Den samlede CO2-udledning forblev derved på 33 gigatons i 2019, efter den ellers er steget stabilt de forrige år. IEA tilskriver stagneringen til den voksende rolle, som bæredygtige energikilder spiller.   

Det er dog ikke nok, at CO2-udledningen ikke vokser - nu skal det gå gå den anden vej: 

- Vi skal nu arbejde hårdt for at sikre, at 2019 vil være året, hvor CO2-udledningen toppede, og ikke bare som en pause i væksten, siger Fatih Birol, direktør i IEA. 

Det er dog ikke i hele verdenen, at CO2-udledningen blot bremsede op. EU begrænsede sin CO2-udledning med 5 pct. i 2019 og dermed udledte 160 mio. tons CO2 mindre end i 2018. I USA mindskede man sit udslip med 140 mio. tons. CO2, hvilket gav en reduktion på 2,9 pct. Også Japan mindskede sin udledning med 45 mio. tons CO2, svarende til godt 4 pct. af sin samlede udledning.

Omvendt steg CO2-udledning i resten af verdenen, hvor Asien stod for 80 pct. af den samlede stigning i CO2-udledning i 2019.

Nedenstående graf viser CO2-udledningen siden 1990. 'Advanced economies' består af Australien, Canada, Chile, EU, Island, Israel, Japan, Sydkorea, Mexico, Norge, New Zealand, Shweiz, Tyrkiet og USA.

 

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet