DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Danskerne kårer Vestas som mest bæredygtige virksomhed
Foto: Vestas

Danskerne kårer Vestas som mest bæredygtige virksomhed

For danskerne er bæredygtighed stadig tæt forbundet med klima, viser Advice Bæredygtighedsbarometer 2020. Vestas og Ørsted topper listen.
11. MAR 2020 8.16

Vestas er kåret til Danmarks mest bæredygtige virksomhed, viser kommunikations- og marketingbureauet advices bæredygtighedsbarometer for 2020. Heri topper Vestas listen, mens Ørsted er nummer to. Siemens når lige listen med en plads som nummer ti.   

I analysen er 1.992 danskerne blevet bedt om at nævne de tre danske virksomheder, de i særlig grad forbinder med bæredygtighed. Og for andet år i træk peger flest på Vestas som førende på området.

- Vi ser en stigende klimabevidsthed i samfundet, og i det lys er vi taknemmelig for at danskerne peger på Vestas, som den mest bæredygtige virksomhed. Der er behov for at hele verden udvikler sig mere bæredygtigt, for der er ingen tid at spilde, hvis vi skal stoppe den globale opvarmning. Derfor er det vigtigt for os, at vi ikke bare lave vindmøller, der skaber grøn energi, men at vi også laver dem på en bæredygtig måde, siger direktør i Vestas for public affairs, marketing and kommunikation Morten Dyrholm i en pressemeddelelse. 

Vestas har for nyligt lanceret en bæredygtighedsstrategi, der ud over målsætninger om, at virksomheden skal være CO2-neutral i 2030 og producere vindmøller helt uden overskydende industriaffald i 2040, også indeholder selvstændige mål for bl.a. ligestilling, diversitet og sikkerhed.

Undersøgelsen bag ’Bæredygtighedsbarometer 2020’ viser, at danskernes opfattelse af bæredygtighed i stigende grad centreres om klima og miljø. Således forbinder over 80 pct. af de adspurgte bæredygtighed med klima eller miljø og naturressourcer, mens emner som arbejdsforhold, menneskerettigheder og ligestilling ikke kommer over 36 pct. - et fald i forhold til sidste år.

esl

 

 

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet