Dansker bliver formand for IEA’s styrelsesråd

KORT NYT20. JUN 2022 13.41

Det Internationale Energiagentur (IEA) har i dag udnævnt en ny formand for styrelsesrådet. Valget er faldet på Anders Hoffmann, der er afdelingschef i Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, som dermed skal stå i spidsen for rådet i minimum to år. Anders Hoffmann overtager posten fra den japanske ambassadør Hiroshi Oe.

- Det er helt centralt, at vi får hele verden med på den grønne omstilling, hvis vi skal indfri vores høje klimaambitioner og blive uafhængige af fossil energi. Derfor er det vigtigt, at en dansker nu står i spidsen for styrelsesrådet i så vigtig international organisation som IEA, der arbejder globalt for den grønne omstilling, siger klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S).

IEA har de seneste år fået en central rolle i den globale grønne omstilling med deres Net-zero by 2050 roadmap, der viser de nødvendige handler for at nå net-zero i 2050. IEA har ellers været mest kendt for deres rolle som koordinator af medlemmernes olielagre. Anders Hoffmann vil med sin nye rolle være med til at sætte den strategiske retning og arbejde tæt sammen med ledelsen i IEA om, hvordan deres analyser og råd bliver mest relevante for verden. Det er første gang, at en dansker sidder i formandsstolen hos IEA.

amp