DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Danske virksomheder indbyder Biden til samarbejde i NY Times
Annoncen som den ser ud i NY Times
Foto: Louis Funder, DI

Danske virksomheder indbyder Biden til samarbejde i NY Times

Dansk Industri og flere danske virksomheder har i en annonce i NY Times budt Joe Biden velkommen som præsident og indbudt til øget samarbejde.
21. JAN 2021 15.50

Haldor Topsøe, Grundfos, CIP, COWI, Rambøll, Semco Maritime, Siemens Gamesa, Kamstrup og Dansk Industri har indrykket en annonce i NY Times. Her indbyder de den nyindsatte amerikanske præsident til samarbejde med danske virksomheder om USAs grønne omstilling.

Annoncen blev indrykket i NY Times på dagen for Bidens indsættelse. I annoncen påskønner virksomhederne præsidentens ambitioner på klimaområdet og indbyder til samarbejde for at hjælpe den grønne omstilling på vej. 

 - Vi venter spændt på en amerikansk energi- og klimaplan, der både vil forbedre vores klima, men også være en gevinst for danske virksomheder, som står stærkt på vedvarende energi, energieffektive løsninger, vandteknologi og alle de andre grønne løsninger, som kan være med til at gøre USA grønt, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, DI. 

Mange danske virksomheder inklusive annoncens afsendere har allerede mange aktiviteter i USA, og Lars Sandahl Sørensen forventer at Bidens klimaambitioner kan være med til at indfri nogle af de eksportambitioner som Danmark har for det grønne område.

Ved seneste opgørelse udgjorde dansk eksport af energiteknologi og -service 122,6 mia. kr.  

- Det tal skal vi som minimum fordoble inden 2030. Men vi ser formodentlig ind i et eksponentielt voksende marked, som danske virksomheder kan og skal have en meget stor del af. Med Biden ved roret i USA har landet potentiale til at overhale EU-landenes import af grønne danske løsninger, siger han.

amp

Tilmeld dig nyhedsbrevet