Danske Commodities skal stå for handel af 480 MW af Dogger Banks 3,6 GW.
Foto: Danske Commodities, video

Danske Commodities indgår PPA-aftale ved verdens største havvindmøllepark

Danske Commodities styrker deres vedvarende energisalg i Storbritannien, efter man har indgået endnu en PPA på den britiske offshore vindmarked.
17. AUG 2020 11.20

Den danske energitrading-virksomhed Danske Commodities har indgået en 15 årig Power Purcharse Agreement (PPA) for den kommende Dogger Bank havvindmøllepark.

Ifølge aftalen skal Danske Commodities derfor stå for handlen for 480 MW af Dogger Banks kommende kapactitet på 3,6 GW. Når Dogger Bank står færdig, vil det være verdens største havvindmøllepark.

- Vi er stolte over at indgå en aftale med verdens største havmøllepark. Aftalen med Dogger Bank er et led i Danske Commodities’ strategiske ambition om at bruge vores dybe kendskab til markedet og tradingekspertise til at understøtte den grønne omstilling. På samme tid cementerer aftalen Danske Commodities’ position som et førende energihandelshus, fortæller Danske Commodities’ administrerende direktør, Helle Østergaard Kristiansen.

Equinor og SSE Renewable ejer begge 50 pct. af Dogger Bank, og havvindmølleparken forventes at blive taget i brug i 2023.

- PPA’en med Dogger Bank udgør en vigtig udvidelse af vores langsigtede portefølje, og den afspejler vores engagement inden for vedvarende energi i Storbritannien. Danske Commodities har handlet med energi i Storbritannien i over ti år, og for os er PPA’er en vigtig måde at sikre den fortsatte udvikling af vedvarende energi, siger Tor Mosegaard, Danske Commodities chef for European Power Trading. 

Danske Commodities har hjemme i Aarhus og blev sidste år opkøbt af Equinor for godt tre mia. kr. Danske Commodities har tidligere indgået PPA'er i Storbritannien ved blandt andet havvindmølleparkerne Sheringham Shoal, Hywind Scotland og Dudgeon.

Siden Danske Commodities blev overtaget af Equinor, er Danske Commodities' portefølje i Storbritannien vokset med mere end 50 pct. og er ansvarlig for salget af mere end 5 GW vedvarende energi i Europa.    

esl