DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Danske Commodities holder driftsniveau trods coronaudfordringer

Det danske energihandelshus øgede bruttoomsætning med 18 pct. og fik personlig hæder i 2020. Driftsresultatet rammer 2019-niveau trods svære handelsforhold.
15. APR 2021 12.20

I et ellers ret så usædvanligt år endte Danske Commodities med godt og vel samme niveau som i 2019 med et driftsresultat på godt 330 mio. kr. med en vækst på én pct. 2020 bød dog på en 18 pct. stigning i bruttoomsætningen, ligesom Danske Commodities øgede sin handelsvolumen med 94 pct. til 2.710 TWh. 

- Danske Commodities trodsede svære handelsforhold og holdt tempoet højt i 2020 med en solid indtjening på niveau med det foregående år. Vi reagerede hurtigt, da pandemien ramte, og opstillede tradingstationer hjemme hos vores traders, så vi kunne beskytte vores forretningsaktiviteter, udtaler Danske Commodities’ administrerende direktør Helle Østergaard Kristiansen.

Det er særligt de mange nationale nedlukninger, som har skabt et uforudsigeligt marked med store forandringer i forbrugsmønstre, som prognoser ikke har kunne forudse.

Danske Commodities kan dog glæde sig over, at fortsat have øget forretningsomfanget med sin ejer, Equinor, med blandt andet en stor PPA-aftale. 

- Vi fik tildelt kreditvurderingen Baa1 af Moody’s Investor Service, hvilket gjorde os i stand til at påtage os yderligere kommercielle aktiviteter. Som led i vores strategiske ambition om at udbygge vores forretning med yderligere indtægtskilder indgik vi en 15-årig PPA med den delvist Equinor-ejede havmøllepark Dogger Bank i Storbritannien, og vi fik ansvaret for den fysiske elforsyning til Equinors onshore og offshore anlæg i Norge, udtaler Helle Østergaard Kristiansen. 

Foruden at kunne se tilbage på et svært år med mange udfordringer, som Danske Commodities er endt med at komme sikkert igennem, kan administrerende direktør Helle Østergaard Kristiansen glæde sig over en smule personlig hæder. 

I oktober blev Helle Østergaard Kristiansen nemlig udpeget som af de mest indflydelsesrige kvinder i verden af mediet Fortune. Det var ikke første gang, at Helle Østergaard Kristiansen var med på den fornemme liste, hvor hun i 2020 rykkede frem til en plads som nummer 27. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet