DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Danske ambassadører spår godt år for vindenergi

2021 bliver et godt år for vindbranchen spår de danske ambassadører i USA, Storbritannien og Indien.
18. JAN 2021 10.40

Anders Munk Povlsen

Danmarks ambassadører i USA, Indien og Storbritannien spår, at 2021 bliver et godt år for vindenergi. Det skete da de på skift havde ordet til Wind Denmark's nytårskur. 

- Når Joe Biden indsættes i Det Hvide Hus, bliver det med et mandat om at sætte klimaforandringerne øverst på den nationale dagsorden, næstefter corona-pandemien. Der ser ud til at være gode udsigter for vedvarende energi, ikke mindst vind, men også andre grønne energiteknologier, sagde Lone Dencker Wisborg, Danmarks ambassadør i USA.

I Storbritannien tror ambassadør Lars Thuesen ligeledes på et godt år. Storbritannien er verdens største marked for havvind i dag, og for nylig skruede landet op for sine ambitioner.

- Målet for havvind i 2030 er intet mindre end 40 GW mod en målsætning på 30 GW inden da. Populært kaldes målet for ”forty by thirty”. Hele denne udbygning svarer til, at alle britiske husstande vil få deres elforbrug dækket af vindenergi, så det er meget ambitiøse planer, sagde Lars Thuesen i sin tale.

I Indien, hvor der endnu ikke er opstillet havvind, er der fokus på potentialet i at opstille vindmøller på havet. Indtil nu har landet især haft fokus på solenergi i jagten en energisektor med mere vedvarende energi.

- På det seneste er der kommet stor interesse for havvind, og den 19. januar har Indiens minister med ansvar for energi indkaldt danske repræsentanter for at tale om, hvordan der kan udvikles en indisk havvindsektor. Det er en ”golden oppotunity”, og Danmark er en slags ”preferred partner”. Indien vil dog gøre tingene på sin egen måde, men vi ser en udvikling, hvor vi i Danmark kan bidrage, påpegede Freddy Svane, der er Danmarks ambassadør i Indien.

Tilmeld dig nyhedsbrevet