DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Dansk rederi med rekordstor ordrebog
Swire Blue Ocean skiftede sent sidste år navn til Cadeler i forbindelse med børsnotering i Oslo.
Foto: Simon Brejnholt Mikkelsen, MHI Vestas, Cadeler AS

Dansk rederi med rekordstor ordrebog

Det danske rederi Cadeler, der specialiserer sig i installation af havvindmøller, har store forventninger til fremtiden.
6. APR 2021 15.28

Der er skrevet meget om, hvor stor en fremtid havvind har og hvor meget det kan komme danske virksomheder som Vestas til gode. Her glemmer man af og til nogle af de vigtige underleverandører, der skal hjælpe med at føre de grønne ambitioner ud i livet. 

Her står blandt andre det danske rederi Cadeler, tidligere kendt som Swire Blue Ocean, som specialiserer sig i at installere de enorme havvindmøller. Den grønne omstilling ser også ud til at komme Cadeler til gode, som i dag kunne præsentere et årsregnskab med en indtægt på godt 150 mio. kr. 

Forventningerne til næste år er dog endnu større, lyder det fra Cadeler, som i år har investeret i større installationsfartøjer og opgraderet sin eksisterende flåde. Således forventer Cadeler at næste års regnskab skal give en indtægt på næsten tre gange så meget. 

- Vi opererer i et hastigt voksende marked og i lyset af vores aktuelle børsnotering og efterfølgende markante opgradering af vores flåde, står vi godt rustet til at levere et stærkt resultat i 2021, udtaler Mikkel Gleerup, CEO hos Cadeler. 

Cadeler modtog så sent som i sidste måned sin største ordre nogensinde, da Siemens Gamesa indgik en aftale til en værdi af godt 560 mio. kr. om installation af en række virksomhedens vindmøller.

Det er langt fra den eneste ordre, der venter Cadeler, der har en rekordstor ordrebog lige nu. Cadeler har således ordrer stående for godt 2,3 mia. kr.

Siden 2012 har Cadeler – førhen i form af Swire Blue Ocean – serviceret mere end 30 offshore sites, ligesom man har installeret 414 fundamenter og 287 vindmøller til havs. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet