DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Dansk eksport fortrænger syv gange Danmarks totale CO2e-udledning

Danske virksomheders globale salg af grønne løsninger i 2018 fortrænger godt 350 mio. ton CO2-ækvivalent over deres levetid. Det tal skal være dobbelt så stort, mener Dansk Industri.
30. SEP 2020 12.40

Det globale salg af grønne løsninger fra danske virksomheder i 2018 fortrænger godt 350 mio. ton CO2-ækvivalent (CO2e) over deres levetid. Det er ca. 25 gange mere CO2e, end udledningen fra produktionen og svarer til godt syv gange Danmarks totale CO2e-udledning i 2018, skriver erhvervsmediet DIBusiness.dk.

Tallene er dokumenteret gennem Klimapartnerskabet for produktionsvirksomheder, og de sætter en tyk streg under det forhold, at danske løsninger kan bidrage betydeligt til verdens grønne omstilling.

Alene i EU anslås der at være et yderligere fortrængningspotentiale på over 1.500 mio. ton årlig CO2e reduktion for danske teknologier indenfor vedvarende energi, proces, bygning og vandstyring.

- Danmarks udledning af CO2 svarer til kun én promille af de samlede udledninger i hele verden. Men eksport af grønne danske løsninger har en meget betydelig positiv klimaeffekt og kan styrkes yderligere. Alene for energiteknologi, hvor eksporten i 2019 var på 100 mia. kr., har vi ambitioner om at fordoble eksporten inden 2030, siger international direktør og COO Thomas Bustrup, Dansk Industri (DI).

esl

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet