DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Danmarks største landvindmøllepark åbner
De 18 vindmøller i Thorup-Sletten Vindmøllepark er placeret nordvest for Aggersund på grænsen mellem Vesthimmerland og Jammerbugt Kommuner.
Foto: Vindpark Thorup-Sletten

Danmarks største landvindmøllepark åbner

Efter ni års arbejde åbner Danmarks største landvindmøllepark officielt. Vindmøllerne skal levere grøn strøm til 65.000 nordjyder.
21. SEP 2020 13.55

Danmark har fået en ny rekord for største vindmøllepark på land, hvor Thorup-Sletten Vindpark har overtaget titlen, som landets største landvindmøllepark. 

Vindmølleparken har en kapacitet på 77 MW og består af 18 stk. Siemens SWT 130 4,3 MW-vindmøller og skal levere strøm til 65.000 nordjyder, fortæller erhvervsminister Simon Kollerup (S) ved åbningen. 

- Thorup-Sletten Vindpark er rigtig godt eksempel på, at vi i Danmark er langt fremme, når det gælder grøn energi. Det gør mig både som erhvervsminister og nordjyde rigtig stolt, at Nordjylland nu kan prale af at have Danmarks største landvindmøllepark, siger Simon Kollerup. 

Thorup-Sletten er opført af Eurowind Energy A/S, som Norlys ejer 50 pct. af, og projektet er oprindeligt udviklet i samarbejde med GK Energi fra Nibe.

- Med indvielsen af Thorup-Sletten kommer vores samlede portefølje af vind og sol op på en årlig elproduktion på næsten 1.000 GWh, der svarer til 250.000 husstandes årlige strømforbrug. Vi er selvfølgelig stolte af, at vi på den måde er væsentlige bidragsydere til Danmarks grønne omstilling og ambitionen om et mere klimavenligt Danmark, siger Jens Rasmussen, CEO i Eurowind Energy A/S. 

Eurowind Energy A/S har 1,3 GW af vind og sol i drift og yderligere 8,3 GW i pipeline i en række europæiske lande.

De 18 vindmøller er ligeligt placeret i Vesthimmerland og Jammerbugt Kommuner nordvest for Aggersund.

Fem af vindmøllerne er ejet af lokale lodsejere, hvoraf en af vindmøllerne ejes af et vindvindmøllelaug bestående af 128 af vindparkens naboer på baggrund af køberetsordningen.

esl

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet