DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Danmark i spidsen for ny kommission for social retfærdig grøn energiomstilling
Dan Jørgensen skal være Danmarks repræsentant i spidsen for den nye kommission.
Foto: Ulrik Jantzen

Danmark i spidsen for ny kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

Social retfærdig omstilling til ren energi i verden er målet for en ny kommission nedsat af Det Internationale Energiagentur (IEA). Danmark skal stå i spidsen for kommissionens arbejde.
26. JAN 2021 14.39

Danmark skal lede en ny global kommission nedsat af IEA. Kommissionens navn bliver ’Our Inclusive Energy Future: The Global Commission on People-Centred Clean Energy Transitions’ og skal arbejde for en social og økonomisk retfærdig grøn omstilling. Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) er valgt som formand for kommissionen.

- Det er helt centralt for regeringen, at omstillingen til vedvarende energi sker socialt balanceret, og sikrer, at hele verden kan deltage aktivt i den grønne transformation. Jeg håber, at IEA’s nye kommission kan styrke det fokus, så flere lande kommer til at levere flere reduktioner i de kommende år. Det er nødvendigt, hvis vi skal nå ambitionerne i Paris-aftalen, siger Dan Jørgensen.

Kommissionens mål er at identificere og undersøge de vigtigste økonomiske og sociale udfordringer, som den grønne omstilling medfører og komme med løsningsforslag på dilemmaerne. Det drejer sig blandt andet om udfordringer omkring økonomisk rimelighed, grønne jobs og vækst, inklusion, adfærd og befolkningernes deltagelse i den grønne omstilling.

Udover at skulle bestride formandsposten får kommissionen yderligere dansk islæt i form af statsminister Mette Frederiksen, som bliver protektor for kommissionen.

- Danmark har allerede vist betydeligt globalt lederskab inden for dette emne, og derfor er jeg glad og beæret over, at statsminister Mette Frederiksen har sagt ja til at være protektor for kommissionen og klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen til at være formand, siger Fatih Birol, administrerende direktør IEA.

Kommissionen kommer til at bestå af 20-25 personer, herunder ministre og direktører fra internationale organisationer. Arbejdet skal munde ud i konkrete politikanbefalinger i efteråret 2021 forud for COP26 i november.

amp

Tilmeld dig nyhedsbrevet