Danmark får ros for nationale klimaplaner
I 2030 forventer WindEurope, at der vil blive installeret 340 GW vindkraft, heraf 268 GW landvind og 157 GW offshore i Europa foruden Irland og Storbritannien.
Foto: MHI Vestas

Danmark får ros for nationale klimaplaner

WindEurope roser Danmark i sin gennemgang af de europæiske landes nationale energi- og klimaplaner.
29. JUL 2020 15.22

WindEurope giver Danmark en topplacering efter en gennemgang af de nationale energi- og klimaplaner (NECP) i Europa. 

I WindEuropes gennemgang får Danmarks klimaplaner top karakter på to af de tre væsentlige parametre, nemlig elektrificering og tilladelsesprocesser, mens Danmark står til et 'B' for sit udbudsdesign.  

- Danmark er det land, som klarer sig bedst for så vidt, angår tilladelsesprocesser grundet vores 'one-stop-shop godkendelsesproces' samt forholdsvis klare mål for elektrificering. Danmark får en mellemkarakter på udbudsdesign, da de konkrete modeller for de fremtidige udbud ikke er afklaret endeligt og pipelinen for særligt landbaserede vindmøller er uafklaret, siger Thomas Young Hwan Westring Jensen og fortsætter:

- Analysen fra WindEurope viser derfor, at Danmark skal stramme sig an ved at gøre det mere gennemsigtigt, hvordan udbudsdesignet for havvind og landvind skal være frem mod 2030, og ikke mindst også klarhed omkring pipelinen, altså, hvornår der gennemføres udbud og hvordan processen herfor ventes at være.

WindEuropes gennemgang viser desuden, at der på tværs af de 26 EU-lande, der er analyseret af WindEurope, forventes at blive installeret 340 GW vindkraft, heraf 268 GW landvind og 157 GW offshore.

Irland har endnu ikke indleveret deres NECP-planer, mens Storbritannien ikke længere er behøver at indlevere sine planer grundet Brexit. Det forventes dog, at Storbritannien i 2030 vil have 40 GW offshore og 17 GW onshore.

esl 

Nyhedsbrev