DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Dan Jørgensen: Vi kommer med en PtX- og CCS-strategi næste år

Klima-, Energi-, og Forsyningsminster Dan Jørgensen (S) siger, at regeringen er undervejs med en PtX- og en CCS-strategi, som ventes klar næste år.

Hvis Danmark skal blive en førende spiller på Power-to-X, er det nødvendigt med politisk handling og en national strategi, lyder det fra 18 organisationer, der er gået sammen om en række anbefalinger for en national strategi. 

De anbefalinger er blevet givet videre til Klima- Energi- og Forsyningsminster Dan Jørgensen (S), som tog varmt imod anbefalingerne ved et Dansk Energi-arrangement om netop Power-to-X. 

- Vi er meget opmærksomme på den store velvilje, der er i branchen, siger Dan Jørgensen. 

Ministeren siger, at man vil lytte til brancherne og fortsætte det tætte samarbejde, som man fik etableret med klimapartnerskaberne. 

Derudover fortæller ministeren, at man allerede arbejder med en strategi på Power-to-X og CCS (Carbon Capture Storage). 

- Vi vil komme med en PtX- og en CCS-strategi næste år. Vi er allerede undervejs med arbejdet, og vi vil løbende inddrage branchen i strategien, fortæller Dan Jørgensen. 

- Vi kommer til at lytte til jer, spørge jer og bruge jer, siger Dan Jørgensen henvendt til de fremmødte fra branchen. 

Dan Jørgensen ønsker ikke at sætte en deadline for, hvornår regeringen vil præsentere en PtX-strategi eller en CCS-strategi. Han understreger, at det er mange brikker, der skal lægges i et kompliceret puslespil. 

 - Vi har en enorm chance for Danmark kan blive førende indenfor denne teknologi, hvor vi har unikke muligheder, men vi bliver nødt til at gribe chancen, siger Dan Jørgensen. 

- Danmark er ikke i førerfeltet, når det gælder at omdanne el til brint og videre til brændstoffer, som kan anvendes i tung transport og industri. Men vi kan nå det endnu. Det kræver, at vi handler hurtigt politisk og vedtager en ambitiøs strategi, hvor hele værdikæden forpligter sig, siger Lars Aagaard, administrerende direktør, Dansk Energi.

Tilmeld dig nyhedsbrevet