DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Cowi fremviser vision for energiø i Nordsøen
Energiøen forventes først at være klar til brug om 12 år, men ikke desto mindre har flere interessenter været klar med deres vision for den kommende "VindØ".
Foto: Visualisering: Cowi

Cowi fremviser vision for energiø i Nordsøen

PFA, PensionDanmark, Andel og CPI har allerede fremvist deres vision for den kommende "VindØ". Nu er Cowi klar med sin vision.
20. APR 2021 13.14

Der er lang tid til 2033, hvor energiøen i Nordsøen ifølge de seneste tidsplaner skal stå klar med en kapcitet på 3 GW.

De indledende havbundsundersøgelser går i gang til maj, og det er fortsat først om to år, at vi overhovedet ved, hvem som skal opføre energiøen i samarbejde med den danske stat.  

Vi ved heller ikke, hvad øen kommer til at hedde, selvom der har været mange både gode og underholdende bud, efter Tommy Ahlers inviterede til navnekonkurrence på Twitter i februar.  

Ikke desto mindre er forventningens glæde stor. Vi ved blandt andet, at energiøen kommer til at blive en fysisk ø godt 100 kilometer ude i Nordsøen. Designet af energiøen er langt fra fast, men flere parter har været klar med deres bud for, hvordan energiøen i Nordsøen kan komme til at se ud. 

Tidligere har PFA, PensionDanmark, Andel og CPI fremvist deres bud på, hvordan deres vision for energiøen, som de har døbt VindØ, ser ud. 

Nu er konsulentvirksomheden Cowi de seneste, der har meldt sig banen med et bud for, hvordan det historiske projekt skal se ud. Cowis vision indeholder både underjordisk PtX-anlæg, havn, heliport og et futuristisk udseende besøgs- og videnscenter.   

For nu er det dog altsammen blot spekulation og forhåbninger om, hvad energiøen kan komme til at indeholde.

Energistyrelsen har inviteret potentielle udviklere til dialog, som skal stå på senere i år. 

Tilmeld dig nyhedsbrevet