DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Codan skal forsikre havvindmøllepark til 24 mia. kr.
MHI Vestas skal levere 114 stk. havvindmøllerne til Seagreen, der skal forsikres af Codan.
Foto: Codan

Codan skal forsikre havvindmøllepark til 24 mia. kr.

Danske Codan er hovedforsikringspartner på en af verdens kommende største havvindmølleparker. Seagreen er det største havvindprojekt for Codan, som har forsikret mere end halvdelen af verdens havvindmølleparker.
22. OKT 2020 8.47

Det danske forsikringsselskab Codan har indgået en aftale med SSE Renewables og Total om at forsikre den kommende havvindmøllepark Seagreen ud for Skotlands kyst. 

Seagreen bliver det største havvindprojekt for Codan, som allerede har stor erfaring med forsikringer af havvindmøller. Codan var med til at forsikre verdens første havvindmøllepark Vindeby ved Lolland. Siden har Codan forsikret mere end halvdelen af verdens havvindmølleparker. 

- Det er en milepæl for os, og det største havvindprojekt, som Codan har forsikret til dato. Vi er stolte og tilfredse med at spille en aktiv rolle i et historisk projekt, som er et positivt bidrag til samfundet, siger Camilla Amstrup, erhvervsdirektør i Codan.

Seagreen har et budget på godt 24 mia. kr., og det er skotske SSE Renewables og franske energiselskab Total, der står bag.

- Vi tror på, at vores valg gør en forskel for omverdenen, og projektet er et godt eksempel på, at vi kan være med til at understøtte en grøn omstilling gennem vores kerneforretning, siger hun.

Risiko for dyre forsikringsskader

Det er selvsagt kompliceret at forsikre havvindmølleparker. En ny opgørelse af Codans skadedata på havvind viser, at 40 pct. af alle skadesanmeldelserne gælder kablerne. 

- En lille skade koster typisk mellem 10-15 mio. kr., og går det rigtig galt, kan skader koste et trecifret millionbeløb at udbedre. Vores kunder ved godt, at vedvarende energi er forbundet med risiko for storskader. Det er det, kunder forsikrer sig imod, siger Camilla Amstrup. 

Codan har efterhånden en lang historie med havvindmølleparkerne og stor erfaring. Men der er sket meget, siden Codan forsikrede vindmøllerne ved Vindeby. 

Sidenhen er vindmøllerne vokset og vokset og har i dag et output, der er mere end 20 gange så stort som de første havvindmøller, som Codan forsikrede. 

- Nye mølletyper giver nye risikobilleder, Hvis vi som samfund skal indfri vores mål for en bæredygtig fremtid, skal vi turde gå nye veje – og det involverer ofte en forsikringspartner, der er med til at udglatte risiko, siger Camilla Amstrup.

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet