DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

CIP samler verdens største vedvarende investeringsfond

Copenhagen Infrastructure Partners har fået investeringstilsagn for 11 mia. kr. til ny fond.
16. JUN 2020 11.37

Copenhagen Infrastructure Partners' (CIP) kommende fond Copenhagen Infrastructure IV har nået investeringstilsagn for 11 mia. kr. og bliver verdens største fond inden for grønne energiinvesteringer, oplyser CIP på sin hjemmeside.

CIP forventer, at fonden opnår kapitaludsagn på 40-50 mia. kr., hvorefter der kan investeres for op mod 100 mia. kr.i vedvarende energiinfrastruktur i Nordamerika, Vesteuropa, Australien og Asien. 

- Vi er meget glade for de bekræftede investeringstilsagn og lanceringen af CI IV med både eksisterende og nye institutionelle investorer, der forpligter sig til fonden. Vi er beærede over den fortsat store tillid, investorerne viser over for CIP’s tilgang til investeringer i energiinfrastruktur, og vi ser frem til fortsat at skabe værdi for vores investorer, projektejere og lokalsamfund gennem fondens investeringer, siger Jakob Baruël Poulsen, Managing Partner i CIP, og fortsætter:

- Markedet er gunstigt for investeringer i vedvarende energiinfrastrukturer, og fonden og CIP er godt positionerede mod de attraktive muligheder i dette marked, ikke mindst gennem en attraktiv investeringspipeline og en høj grad af eksekveringssikkerhed leveret af et cirka 110 mand stort CIP team af erfarne industrispecialister. 

CIP’s syv fonde har til dato foretaget 20 investeringer i store energiinfrastrukturaktiver på i alt næsten otte GW i kapacitet i USA, Storbritannien, Tyskland, Spanien og Taiwan.

Fonden har en global rækkevidde og vil investere diversificeret på tværs af teknologier, primært offshore- og onshorevind, solcelleanlæg, transmission, affald-til-energi og biomasse-aktiver. 

Med oprettelsen af CI IV estimeres CIP’s samlede portefølje af investeringer at reducere de globale udledninger af drivhusgasser med ca. 10-11 mio. ton årligt.

Tilmeld dig nyhedsbrevet