Central- og Sydeuropa sikrer fremgang for European Energy

European Energy oplevede fremgang i både el- og projektsalg i Central- og Sydeuropa, hvilket gav et rekordresultatet for første kvartal for virksomheden.
16. MAJ 2022 15.13

Stærke resultater for elsalg og frasalg af projekter primært i Central- og Sydeuropa sikrer udvikleren European Energy et rekord godt første kvartal for virksomheden. EBITDA for selskabet nåede DKK 483,6 mio. og et resultat før skat DKK 468,7 mio. Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Elsalget nåede det højeste niveau nogensinde i første kvartal og bidrog med DKK 193,4 mio. i første kvartal af 2022. Det er en stigning på 144 pct. ift samme periode sidste år (DKK 81,4 mio.). I alt solgte European Energy mere end 229 GWh vedvarende energi i første kvartal 2022. Det er en stigning på mere end 50 pct. fra 151 GWh i første kvartal 2021.

Frasalg af solcelleparker i Italien og Danmark har også bidraget positivt til det økonomiske resultat. I den danske virksomhed ser man mulighed for endnu bedre resultater, dog på en aktuelt trist baggund. 

- Opbakningen til at omlægge vores energiforsyning har aldrig været større. Den tragiske krig i Ukraine har gjort behovet for gas- og oliealternativer endnu mere udtalt. Udover, at ressourcer som vind og sol er grønne og bæredygtige, ejer ingen vinden og solen. Disse ressourcer er tilgængelige for alle mennesker og lande. Dette gør den til den perfekte kilde som byggesten for fremtidens energisystem i Europa.  siger Knud Erik Andersen, der er adm. direktør i European Energy.

Fastholder forventninger

Virksomheden har en række projekter på vej. Aktuelt er udviklingspipelinen på 21,6 GW på tværs af 24 nationer, og den globale byggepipeline er på 1.031 MW ved udgangen af første kvartal 2022. Projekterne kan dog blive ramt af den aktuelle verdens situation.

"Som et resultat af krigen i Ukraine og Kinas Covid-19-lockdown, er der en risiko for yderligere forsyningskædebegrænsninger, der kan resultere i forsinkelser i færdiggørelsen af nogle af projekter. European Energy forventer, at dette vil blive opvejet af indtægter fra elsalg", skriver virksomheden om situationen.

Derfor fastholder European Energy også forventningerne til 2022 med EUR 135 mio. i EBITDA og EUR 100 mio. i resultat før skat.

amp