DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Cadeler vinder sin største ordre nogensinde
Illustration af Cadelers ene skib Wind Orca.
Foto: Cadeler

Cadeler vinder sin største ordre nogensinde

Det danske rederi Cadeler, der har speciale i vindindustrien, har lukket en aftale til minimum 563 mio. kr. med Siemens Gamesa om at  assistere med med transport og installation af vindmøller.
10. MAR 2021 10.00

Med en ordre på 563 mio. kr. med optioner på yderligere 187 mio. kr. sætter det danske rederi Cadeler, tidligere Swire Blue Ocean, med speciale i vindindustrien en ny milepæl for firmaet. Ordren, som selskabet netop har lukket med Siemens Gamesa, er den største i firmaets historie.

- Vi er meget glade for, at Siemens Gamesa har valgt os til at assistere dem med at realisere endnu af deres vedvarende energiprojekter, siger Cadelers CEO, Mikkel Gleerup. 

Cadeler har specialiseret sig i transport og opsættelse af vindmøller offshore. Og det er netop det det danske rederi skal hjælpe Siemens Gamesa med.

Cadeler skal med ordren således stå for transporten og opsættelsen af nogle af Siemens Gamesas offshore flagsskibsvindmølle SG 14-222 DD, der med en kapacitet på 14 MW og højde på cirka 252 meter vil være blandt markedets største.

Det danske selskab sikrede sig i forbindelse med en børsnotering på børsen i Oslo i november sidste år knap 600 mio. kr. De penge skulle blandt andet finansiere købet af nye såkaldte "Cadeler X-class" skibe.

Disse skibe er netop bestilt for at kunne håndtere ordre på opsættelser af de mange nye offshorevindmøller, der bliver større end nogensinde. Med ordren fra Siemens Gamesa, ser den investering foreløbigt ud til at være godt givet ud for danske Cadeler. 

amp  

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet