Business Esbjerg: De unge kigger mod offshore vind

Esbjerg forsøger at forberede sig til fremtidens arbejdsmarked og den grønne omstilling, som kommer til at kræve 290.000 årsværk frem mod 2030.
16. NOV 2020 15.54

Den grønne omstilling kommer til at kræve 290.000 årsværk frem mod 2030, vurderer Dansk Energi. En anden rapport viser, at der skabes 14.000 årsværk for hver GW havvind, der opstilles.

Der kommer altså til at være masser af job i den grønne omstilling. Og det er rapporter, som vækker glæde i Esbjerg, som kan komme til at få en stor del i de job. 

- Det lyder selvsagt meget positiv, men det næste spørgsmål er så, hvordan vi skaber den arbejdskraft, fortæller  erhvervskonsulent Uffe Lundgaard fra Business Esbjerg. 

I Business Esbjerg er man derfor nu i dialog med eksempelvis vindindustrien og den maritime verden for at undersøge, hvad branchen har brug for, så man kan give arbejdsmarkedet, hvad de har brug for. 

Og det er ikke kun nyuddannede, som kan komme til at arbejde med den grønne omstilling. Også ansatte i olie- og gasbranchen kigger mod vindbranchen. 

- Der er en fælles holdning og tilgang til begge brancher, og det er en fælles mentalitet, der passer godt ind i brancherne, hvor der er et stort fokus på sikkerhed, fortæller Uffe Lundgaard. 

Grøn fremtid og jobsikkerhed lokker

Olie- og gasindustrien har i 2020 været ramt hårdt af coronakrisen, der har skabt lav efterspørgsel og usikkerheder på den lange bane. 

Senest har coronarestriktioner ramt en række værfter, som er med til at levere til genopbygningen af Tyra-feltet, som nu er blevet udskudt med et år. 

Det er derfor kun naturligt, hvis nogle offshoreansatte, der skulle have arbejdet med genopbygningen af Tyra-feltet og installationen af platformene i 2021 i mellemtiden er begyndt at kigge andet sted. 

- Vindindustrien vokser, så det er en branche, der vil være tiltrækkende. Omvendt har olie og gas oplevet en nedgang. Det vil kun være naturligt, at folk vil kigge efter jobsikkerhed, siger Uffe Lundgaard. 

I usikre tider søger man som bekendt gerne i sikker havn. Det er dog ikke sådan, at man i Esbjerg kan se en stor trend fra olie og gas mod vindindustrien, fortæller Uffe Lundgaard.

Han fremhæver dog, at særligt den yngre generation kigger mod grønne brancher.

- Der er en stor interesse for at arbejde med området, og for os er det et spørgsmål om, hvordan vi kan mætte arbejdsmarkedet med de rette kompetencer, siger Uffe Lundgaard. 

 

Nyhedsbrev