DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Borssele 1 & 2 er nu i fuld drift
Borssele 1 & 2 består af 94 stk. Siemens Gamesa 8 MW-havvindmøller.
Foto: Ørsted

Borssele 1 & 2 er nu i fuld drift

Ørsteds første havvindmøllepark i Holland er nu idriftsat. Borssele 1 & 2 er verdens næststørste havvindmøllepark i drift.
27. NOV 2020 8.20

Ørsteds første hollandske havvindmøllepark, Borssele 1 & 2, er nu idriftsat. Med en kapacitet på 752 MW er det verdens næststørste havvindmøllepark i drift. 

- Vi er stolte over, at vi har gennemført dette store grønne energiprojekt til tiden og inden for budgettet, samtidig med at vi under Covid-19-pandemien har fastholdt vores fokus på arbejdsmiljø og sikkerhed, siger administrerende direktør for Ørsted, Henrik Poulsen. 

Undervejs med installationen af Borselle 1 & 2's 94 Siemens Gamesa-vindmøller, rundede Ørsted er skarpt hjørne, da man installerede havvindmølle nummer 1.500, siden Ørsted opførte verdens første havvindmøllepark i 1991. 

- Vi har leveret, hvad vi lovede i 2016, da vi vandt udbuddet til en dengang rekordlav pris. Opførelsen af det første projekt i Hollands store havvindsprogram er en vigtigt milepæl for Hollands grønne omstilling, siger Steven Engels, General Manager for Benelux hos Ørsted. 

Ørsted har desuden indgået et samarbejde med norske Yara, der er verdens førende producent af gødning, om at udvikle et 100 MW stort elektrolyseanlæg til produktion af vedvarende brint med vindenergien fra Borssele 1 & 2. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet