DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Bølgeenergi voksede med 50 pct. sidste år
Foto: Henning Bagger, Ritzau Scanpix

Bølgeenergi voksede med 50 pct. sidste år

Bølgeenergien voksede markant i Europa sidste år, men regeringer bør give mere støtte til teknologien, som kan blive en vigtig støtte til vind- og solenergi.
27. MAR 2020 9.54

Bølgeenergi i Europa voksede med 50 pct. fra 2018 til 2019, viser en ny opgørelse fra branchefællesskabet Ocean Energy Europe (OEE). Den samlede kapacitet i Europa nåede sidste år op på samlet 49 GWh. 

Den europæiske bølgeenergi har på nuværende niveau et fire gange så højt output som resten af verden, skriver OEE desuden. Der er dog flere projekter på vej andre steder i verden, og Europas forspring skrumper derfor. Selvom Europa er førende i verden, kan man dog stadig lære af, hvordan man gør andre steder i verden. 

- De europæiske regeringer bør notere sig for, hvordan støtte ved omsætning har været essentiel til fremgangen i Canada og Kina. Spørgsmålet er ikke længere, hvorvidt teknologien virker, men hvad der skal gøres for at udrulle den i stor skala, siger Rémi Gruet, direktør i OEE.

- I alle nye 2050 energi-scenarier er vind- og solenergi centrale for Europas elektricitetsproduktion. Udnyttelse af andre bæredygtige energikilder som bølge- og havenergi er dog essentiele til at komplimentere disse variende energikilder. Forudsigelig havenergi, som kan give strøm på andre tidspunkter end vind- og solenergi vil være et vigtigt redskab i at støtte omstillingen af Europas energisystem, siger Rémi Gruet.

esl

 

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet