DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Bladt Industries i historisk stor kapacitetsudvidelse på Lindø

Bladt Industries investerer 'et større millionbeløb' i udbygningen af virksomhedens faciliteter på Lindø Port of Odense. Udvidelsen skal gøre fabrikken klar til at producere stålfundamenter, der skal bære fremtidens store havvindmøller.
25. FEB 2021 12.46

Der er fart på udviklingen i offshore vindmølleindustrien. Vindmøllerne bliver større og større. Derfor er der også behov for endnu større fundamenter til at understøtte de nye kæmpemøller.

Den udvikling tager Bladt Industries, der er blandt de førende i verden inden for fundamenter og substationer til offshore vind, nu konsekvensen af.

Virksomheden investerer således 'et større millionbeløb' i udvidelsen af selskabets produktionsfaciliteter på Lindøværftet - en kapacitetsudvidelse selskabets selv kalder for 'historisk stor'. 

- I den nære fremtid vil havvindmølleparkerne være domineret af 15 MW møller med en rotordiameter på 240 meter. Disse møller kræver et gigantisk fundament fastgjort i havbunden, og vi tager nu et stort skridt for at imødekomme den fremtidige efterspørgsel og bevare vores internationale markedslederposition, siger CEO Anders Søe-Jensen fra Bladt Industries.

Bladt Industries har siden 2013 haft produktionsfaciliteter på Lindø port of Odense, og etablerer nu produktion, der kan producere rekordstore monopæle.

Investeringen og fabrikkens størrelse vil blive tilpasset efterspørgslen i markedet for blandt andet monopæle, der på sigt kan blive over 100 meter lange og 15 meter i diameter.

- Hver enkelt monopæl er et gigantisk bygningsværk i stål, og vi bliver blandt de første i verden, der kan producere stålkonstruktioner af den størrelse, siger Anders Søe-Jensen

Bladt Industries har allerede tegnet kontrakt med flere maskinleverandører, og planlægningen af de nye produktionsfaciliteter i Odense er påbegyndt. Det forventes, at de første gigant-monopæle kan produceres allerede fra næste år.

 amp

Tilmeld dig nyhedsbrevet