AURA køber sig ind i Danmarks største landvindmøllepark
K/S Thorup-Sletten består af 18 møller, der er sat op på grænsen mellem Vesthimmerland og Jammerbugt Kommuner.
Foto: Vindpark Thorup-Sletten

AURA køber sig ind i Danmarks største landvindmøllepark

AURA Energi købetr af 50 pct. af K/S Thorup-Sletten, der er den overvejende del af Danmarks største onshore vindmøllepark.
7. JAN 2021 15.35

AURA Energi har indgået aftale med Eurowind Energy A/S om købet af 50 pct. af K/S Thorup-Sletten, der er den overvejende del af Danmarks største landbaserede vindmøllepark. Parken er beliggende på grænsen mellem Vesthimmerland og Jammerbugt kommuner. Købsprisen er ikke meldt ud, men beskrives som et større trecifret millionbeløb.

Vindmølleparken blev tilsluttet elnettet i februar 2020 og blev officielt indviet i september 2020. Parken er et repowering projekt, hvor der er nedtaget 22 gamle møller og opsat 18 stk. 4,3 MW Siemens møller med en samlet kapacitet på 77,4 MW. Heraf indgår 13 af møllerne i Thorup-Sletten, mens de resterende fem møller er ejet af lokale naboere til parken. Møllerne kan tilsammen levere strøm til 47.275 husstande.

- I AURA ønsker vi at bidrage til den grønne omstilling af den danske energiforsyning blandt andet gennem produktion af vedvarende energi. Vi er glade for, at vi med denne aftale om  Thorup-Sletten sammen med vores øvrige VE-aktiviteter kan tage et stort skridt i forhold til at realisere vores strategiske målsætning, siger Carsten Höegh Christiansen, der er adm. direktør i AURA koncernen.

Aftalen afventer nu en godkendelse fra konkurrencemyndighederne, før den bliver gennemført.

amp

Nyhedsbrev