DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

ATP vil gøre sorte selskaber grønnere

KORT NYT16. FEB 2021 15.29

Mange pensionsselskaber står i kø for at investere i grønne selskaber, men ikke ATP. Her er fokusset et andet, og man er ikke bange for at investere i sorte energiselskaber, så længe firmaerne har en ambition om at blive grønnere, skriver Finans.dk.

- Hvis vi vil vinde en skønhedskonkurrene om at være grønnest, skal vi bare sælge klimasynderne og købe de selskaber, der har omstillet sig. Men vi ønsker at gøre en reel forskel på den globale drivhusgas-udledning og samtidig skabe større afkast, siger ATP's direktør Bo Foged.

Den sortere investeringsprofil blev lanceret sidste år. Analyser viste, at 70 pct. af CO2-aftrykket kom fra forsyningsselskaber, der kun udgjorde seks pct. af værdien. Analysen viste dog, at det ville være skidt for afkastet at droppe selskaberne. I dansk kontekst viste beregningerne, at det vil være en bedre forretning at investere i et sort selskab ala datidens Dong end nutidens Ørsted. Flere grønne NGO'er kritiserer ATP for tilgangen. Ligesom SF har foreslået at forbyde ATP, at foretage investeringer i forsyningsselskaber, hvor olie, kul og gas er dominerende i omsætningen, skriver Finans.dk.  

amp

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet