DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Asien indhenter snart Europa i Offshore-vindenergi
Kina står i øjeblikket for 5,9 GW af Asiens offshore kapacitet på 6,3 GW
Foto: Ørsted arkiv.

Asien indhenter snart Europa i Offshore-vindenergi

En stor væskt i Kinas offshore havvindkapacitet gør, at Asien i 2025 indhenter Europas i kapacitet, forudser Rystad Energy.
16. DEC 2020 15.00

På bare fem år er Asiens havvindkapacitet vokset fra at være nærmest ikke eksisterende til nu at være mere end seks GW. Men det er kun starten på en stor vækst, forudser analyser fra Rystad Energy.

Med Kina som kontinentets lokomotiv forventes kapaciteten i 2025 at nå 52 GW og dermed næsten være på samme niveau som Europa. 

Kina står i øjeblikket for 5,9 GW af Asiens offshore kapacitet på 6,3 GW, og landet har allerede opnået sit eget mål om 5 GW kapacitet. Derfor udfaser den Kinesiske regering sine feed-in-tariffer efter 2021. Derfor spår Rystad Energy, at mange havvindprojekter vil have dette tidspunkt som deadline, og at der derfor vil være stor vækst i offshore-kapaciteten imellem 2021 og 2024.

Den resterende del af Asiens nuværende havvindkapacitet ligger i Taiwan (128 MW), Vietnam (105 MW), South Korea (99 MW) and Japan (56 MW). 

Kina har indtil nu især fokuseret på at bruge kinesiske fabrikanter til landets havvindmølleparker. Dette forventes at forsætte frem mod 2025.

Taiwan er og vil også på kort sigt fremover være nøglemarkedet for ikke asiatiske firmaer. I øjeblikket er mere end 75 pct. af de taiwanesiske havvindprojekter enten europæiske eller vestlige.  

- Asien vil byde på store muligheder for internationale virksomheder inden for offshore vindenergi, men på sigt kan de asiatiske spillere blive så rutinerede i industrien, at de vil begynde at udvide uden for deres hjemmemarked, siger Alexander Fløtre, der er Rystad Energy’s Product Manager for Offshore Wind.

amp

Tilmeld dig nyhedsbrevet