DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Amerikanske CO<sub>2</sub>-planer kan blive et væksteventyr i Danmark
Foto: Ørsted

Amerikanske CO2-planer kan blive et væksteventyr i Danmark

Guvenør Ralph Northam i Virginia har underskrevet statens hensigt om at blive CO2-neutral i fremtiden. Ørsted spiller en central rolle heri.
15. APR 2020 10.22

Guvenør Ralph Northam (D) fra Virginia underskrev i denne uge planer om for at Virginia - som den første sydstat i USA - skal være CO2-neutral i 2045, skriver Washington Post

I samme omgang underskrev Ralph Northam planer et ønske om at installere hele 5,2 GW vindkraft frem mod 2034, skriver offshorewind.biz

Det kan betyde gode ting for danske virksomheder, da flere danske virksomheder allerede har fået en fod indenfor på et amerikansk offshore marked, som ser ud til at vokse stort i de kommende år. 

Rambøll blev hyret til at skulle yde rådgivning for Dominion Energy ved deres kommende 2,6 GW Coastal Virginia Offshore Wind-projekt. Ørsted leasede sig allerede tilbage i januar ind på Virginia Havn, hvorfra man vil kunne udsende offshore vindmøller fra, ligesom man har holdt åbent hus for at fremvise mulighederne i offshore vindkraft for interesserede. 

Den amerikanske vindorganisation AWEA har allerede vurderet, at offshore industrien på den amerikanske østkyst kan skabe op mod 83.000 nye job. 

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet