DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Amerikansk Ørsted-vindmøllepark yderligere forsinket

Ørsteds Skipjack-projekt er ramt af derligere forsinkelser. Parken skulle have stået færdig næste år, men er efter nye forsinkelser, vil vindmølleparken først tages i drift i 2026.
23. MAR 2021 9.53

Skipjack, Ørsteds amerikanske 120 MW vindmøllepark, bliver yderligere forsinket og vil således først stå klar i 2026. Vindmølleparken, der skal ligge ud for kysten af staterne Delaware og Maryland, har endnu ikke nogen fastlagt placering, skriver Delaware Business Times

Parken skulle oprindeligt have stået færdig i 2022, men langsom godkendelsesproces hos The U.S. Bureau of Ocean Energy Management (BOEM) har tidligere skubbet den dato til 2023.

Det har også forsinket processen, at den oprindelige placering har måttet droppes, og nu vil vindmølleparken altså først stå færdig i 2026. Ørsted vil bruge udsættelsen på at optimere projektet.

-  Ørsted vil bruge den ekstra tid til at undersøge, evaluere og optimere projektkritiske komponenter såsom landføringskablet og forbindelsen til elnettet. Vi forpligter os på en gennemsigtig proces, når denne beslutning skal tages, og vi vil involvere interessenterne, før vi tager endelige beslutninger, siger Brady Walker.

Ørsted har været ramt af en række forsinkelser i USA. Ørsted udskød tidsramme for netop Skipjack for godt et år siden tilbage i april 2020. Her blev idriftsættelsen skubbet til slutningen af 2023, men projektet er altså nu endnu engang udskudt. 

- Det er et område, hvor der har været noget stilstand, og vi har også været ærlige omkring, at det har gået langsomt. Men vi begynder at se, at det tør op. Vi har ikke så meget gennemsigtighed, at vi kan give opdatering om vores planer, men vi har fået nogle indikationer om, at nu går processerne i gang, har Ørsteds CEO Mads Nipper tidligere udtalt.

Vindmølleparkerne Revolution Wind, Ocean Wind, Skipjack og Sunrise Wind har alle været ramt af forsinkelser, men der er altså stadig en smule optimisme. 

amp/esl

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet