DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Alle vindmøller er nu på plads på Kriegers Flak

I weekenden blev den sidste af i alt 72 vindmøller installereret på Kriegers Flak. Nu mangler der blot test og certificering, før Danmarks største havmøllepark kan indvies.
7. JUN 2021 8.15

I weekenden blev havvindmølle nummer 72 installeret, og dermed er alle vindmøllerne ved Vattenfalls Kriegeres Flak installeret. På trods af logistiske udfordringer i kølvandet af coronapandemien, har Vattenfall og Jan de Nul Group, der har stået for installationen af vindmøllerne, overholdt tidsplanen. 

- Vi er glade for at konstatere, at installationen af havmøllerne nu er gennemført. På trods af corona har vi været i stand til at levere i henhold til planen – faktisk lidt forud for tidsplanen – hvilket viser, at vores generelle strategi om altid at være forberedt på det uventede har vist sig at være robust. Vi er meget tilfredse med samarbejdet med vores partnere og stolte af det bidrag, havmølleparken vil yde til at gøre en fossilfri fremtid mulig, siger Catrin Jung, Head of Offshore Wind i Vattenfall.

Kriegers Flak består af 72 stk. Siemens Gamesa-havvindmøller, hvoraf den første blev installeret tilbage i februar i år. 

- Det er utroligt tilfredsstillende, at vi - her midt i denne udfordrende coronatid - på sikker vis har kunnet  installere alle 72 vindmøller forud for tidsplanen. Det tætte samarbejde mellem Siemens Gamesa-medarbejdere, Vattenfall og Rønne Havn har været enestående. Vi ser frem til at fortsætte det fantastiske samarbejde med alle på Kriegers Flak-projektet, siger Marc Becker, CEO Offshore i Siemens Gamesa.

I installationsfasen er vindmøllerne blevet formonteret og derefter afskibet fra Rønne Havn. Havmølleparken vil blive serviceret fra Vattenfalls nye serviceanlæg på Klintholm Havn på Møn.

Når havmølleparken kører på fuld kapacitet, vil den have en årlig produktionskapacitet på 604 MW, svarende til det årlige forbrug i ca. 600.000 danske husstande. Kriegers Flak bliver Danmarks hidtil største havmøllepark og kommer til at øge den danske vindenergiproduktion med henved 16 pct.

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet