DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Aktieanalytiker: Stærkt Ørsted regnskab over forventningerne

Ørsteds regnskab er stærkt og overgår forventningerne, fra da man gik ind i 2020, vurderer Sydbanks aktieanalytiker Per Fogh.
3. FEB 2021 15.24

Ørsted fremlagde i dag et regnskab, der viste et overskud på 18,1 mia. kr. (EBITDA), hvilket er en stigning på 4 pct. i forhold til sidste år.

Resultatet afspejler, ifølge Sydbanks aktieanalytiker Per Fogh, at Ørsted har styr på kerneforretningen. 

- Det er et stærkt resultatet, og også bedre end vi havde forventet, da vi gik ind til året. Det bunder i en stærk underliggende drift med stærke indtjeninger fra hav- og landvind. Der har også været nogle engangsindtægter på grund af frasalg. Så generelt en stærk udvikling, hvor den underliggende forretning, godt hjulpet på vej af en lidt højere middelvind end normalt, leverer rigtig stærkt, siger han om resultatet. 

På trods af det store milliardoverskud tager Ørstedaktien alligevel et lille dyk onsdag og ligger aktuelt til et fald på 1,68 pct. Et fald der overrasker Per Fogh. 

- Jeg havde ikke forventet, den skulle falde, som den gør. Jeg havde forventet, den ville holde niveau. Årsagen kan være, at de stadig mangler, at få afklaring på nogle af deres amerikanske projekter og få de godkendelser, der gør, at projekterne kan blive sat i gang. De projekter ligger stadig til at blive forsinkede, fra tidligere at skulle blive opsat i 2023/2024, til nu at forventes opsat i 2024/2025. Håbet var, at de her undersøgelser snart var landet. Det kan godt være det, der sætter sig lidt i markedet. Det øger i hvert fald usikkerheden omkring de her projekter, siger aktieanalytikeren.

Spændende 12 måneder forude

Ørsted meldte i forbindelse med regnskabet ud, at man forventer at investere 32-34 mia. kr. i havvind-, landvind- og solcelleprojekter i det kommende år.

- Ørsted har jo et mål om at investere 200 mia. danske kr. frem mod 2025, og de er allerede godt på vej. Det er helt sikkert noget, der skal være med til at underbygge yderligere projektsejre i fremtiden og være med til at opretholde en stærk position på et voksende offshore vindmarked, siger Per Fogh. 

Det stærke resultat og mange investeringer giver aktieanalytikeren en tro på, at Ørsted kan udnytte sin position som en storspiller på offshore markedet til at opnå yderligere vækst i fremtiden.

Per Fogh bemærker også, at Ørsted med sin nylige omlægning af virksomhedens organisationsstruktur er klar til at vækste. 

- Det bekræfter mig kun i de forventninger, jeg har om, at Ørsted også i fremtiden skal være en afgørende spiller på offshore vindmarkedet. Nu har de lavet organisationsændringer, så deres organisation er lettere skalerbar, end den var tidligere. Dermed kan de også organisationsmæssigt følge med i en væsentlig udvikling af offshore vinddivisionen, siger Per Fogh og tilføjer: 

- Jeg synes, de står godt frem mod nogle spændende 12 måneder, hvor der kommer en del udbud bl.a. i USA og Storbritannien. Jeg forventer egentlig, at Ørsted står ret stærkt. 

Tilmeld dig nyhedsbrevet